Támogasson adója 1 százalékával

ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK, HOGY ADÓJA 1%-ÁVAL TÁMOGATJA TEVÉKENYSÉGÜNKET! 

Mire gyűjtünk:

Mivel eddig menhelyünket adományokból és önkéntes munkából tartottuk fent és most,  2019-ben igényelhetjük először az 1% adó támogatást rengeteg mindenre gyűjtünk.

Elsősorban nagyon sürgető lenne, hogy kinti kenneljeinket fel tudjuk újítani. Sajnos a téli hónapokban kutyusaink a szalmás meleg házaikba vackolhatnak be, de a kennel többi részére minden ráfagy. Vizüket is folyamatosan meleg vízzel öntjük fel, hogy legyen mit inniuk. Ezért a jövőben tervezzük a kinti kennelek aljának szigetelését vagy fűtését, a talaj és oldalfalak csempével való leburkolását. A rácsos kennelek szélvédettségének vagy éppenséggel nyári szellőzésének megoldását, hogy a kánikula is elviselhető legyen. Kenneljeink ajtajait kellene felújítani, mert a ki-be járkálás rendkívül nehézkes és a tetők felújítása is elengedhetetlen. Végül karanténsorunkra is ráférne egy kis felújítás, hogy ott lakó kutyusaink ne fázzanak vagy ne legyen nagyon melegük.

Szeretnénk biztosabb anyagi hátteret biztosítani magunknak és nyugodtan aludni, hogy minden nap van arra keretünk, hogy egy betegünk orvosi költségeit ki tudjuk fizetni és ne hátráltassuk ezzel a gyógyulást.

Fontosnak tartanánk, hogy ne kikerüléskor, hanem bekerüléskor történjen minden lakónknál a kötelező ivartalanítás. Ezzel megelőzhetnénk további betegségeket és nehézségeket.

A hideg és meleg víz ellátás megoldott lett és melegedőt is építettünk, ahol öreg és lábadozó kutyusaink tudnak lakni. Azonban ott is akad még befejezni való. A külső és belső falak vakolása, festése már nagyon fontos lenne, hogy az eddigi szigetelések és gipszkartonozások ne menjenek tönkre. Fontos lenne új konténerek vásárlása vagy az eddigi konténerek felújítása, amikben az ételeket, forgácsokat és textileket védjük az időjárástól és a rágcsálóktól.

Szeretnénk 22 éves kisbuszunkat továbbra is karban tartani, hogy a környező településeken ellenőrzési kötelezettségünknek eleget tudjunk tenni, hogy kutyusainkat orvoshoz és gazdi kereső rendezvényekre vagy felelős állattartás programra tudjuk szállítani.

Nagyon boldoggá tenné mindennapjainkat, ha állatotthonunk környezetét szebbé és élhetőbbé tehetnénk. Sajnos az esős időkben és egész télen nagy a sár a menhely területén. Ezt szeretnénk megszüntetni tereprendezéssel és murvázással.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk, ha lakóink gazdisodását és rehabilitációját hatékonyabbá tenni, azzal, hogy marketing eszközök beszerzésére és tevékenységekre is legyen lehetőségünk. Valamint mindig legyen miből rendezni adminisztrációs feladataink költségeit.

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

 

Nagyon egyszerű az adód 1%-át felajánlani. Ha van ügyfélkapud akkor elektronikusan pár kattintással add meg a lenti leírás alapján a nevünket és adószámunkat. Ha nincs ügyfélkapud, akkor kérlek írd rá a nyomtatott EGYSZA nyomtatványra a nevünket és adószámunkat és küld be NAV részére az adóbevallásoddal együtt.

Amennyiben a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikus úton nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 21EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek március 15-től megtekinthetik a személyijövedelemadó-bevallási tervezetet.

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 21EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2022. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók (postán, elektronikusan, sms-ben, telefonon) kérhetik, hogy részükre a NAV postai úton megküldje a bevallási tervezetet. Ezt követően a tervezet már csak a NAV ügyfélszolgálatain kérhető.

Ha szeretnéd az ado1%.com-n is kikeresheted az adatainkat és ott nyomtathatod ki az EGYSZA nyomtatványt amit a NAV-hoz be tudsz küldeni.

Fontos, hogy a 2022. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki