Senior program

Szenior Rekreációs Program Kutyákkal töltött nap az Ürömi Állatotthonban

Különösen idős korban fokozottabb figyelmet és szervezést érdemel a szabadidő minőségi eltöltése, kapcsolatok ápolása, hiszen a mindennapi, kötelező elfoglaltságok száma ilyenkor drasztikusan csökken, amely az elengedhetetlen társas érintkezésre, mozgásra is nagy hatással van.

A kutyasétáltatás, mint szenior rekreációs tevékenység előnyein túl, az állatokon való segítség is gazdagítja a menhelyi programot. Az élményszerzés, a kölcsönös szeretet és az új kapcsolatok kiépítésével egy szívmelengető, egyben hasznos napot tölthetnek el a résztvevők az Ürömi Állatotthonban.

A program részletei:

Alacsony intenzitású rekreációs program (sétáltatástól a simogatásig, ápolásig), amit szakképzett tréner és egészségügyi szakember kísér. Időtartama 5 óra. Létszám alkalmanként: 10 fő.

9:00 Találkozó

  • 9:15 Buszút, amely alatt uzsonnát biztosítunk, és bemutatkozik szakmai vezetőnk
  • 9:45 Érkezés az állatotthonba, megismerkedés a dolgozókkal, kutyusokkal
  • 10:30 Elméleti és gyakorlati oktatás a helyes, biztonságos kutya foglalkozást illetően
  • 11:00 Kutyusainkkal, szakember kíséretében gondosan megtervezett sétát lehet tenni, a szomszédos pilisi mezőkön vagy a menhely területén

A pihenni vágyóknak kialakított simogatóban védenceinket határtalanul lehet szeretgetni és játszani velük, ami a látogatóknak is aktív kikapcsolódást jelent

  • 13:00 Visszautazás a találkozó helyszínére a tapasztalatok megbeszélésével
  • 13:30 Program vége, búcsúzás

 

A senior program már Budapesten és Tatán is pozitív visszajelzésekkel zárult. Szeretettel várunk minden csoportot és reméljük, a későbbiekben is visszalátogatnak hozzánk!

Szervezés, időpontegyeztetés:

Ha szeretne részt venni nálunk egy senior rekreációs napon, jelentkezzen Babos Juditnál, a program szakmai vezetőjénél a 0630 420 8809-es telefonszámon vagy írjon nekünk az uromimenhely@gmail.com e-mail címre.