Örökbefogadás feltételei

  • Örökbe fogadható minden olyan kutya az ebrendészeti telepen, amelyekért eredeti tulajdonosa nem jelentkezett, egészséges, valamint fizikailag és mentálisan is alkalmas az örökbe adásra. Az örökbe fogadni kívánt kutyára az igényt írott formába várjuk bemutatkozó levél kíséretében, ahol a leendő gazda röviden leírja az elképzeléseit a kutyatartásról, milyen egyéb állatai vannak, mennyi időt tudna a kutyával tölteni. Illetve küldött képekkel szemlélteti, hogy biztonságos körülmények között élne kutyájával.
  • Ezt követően az örökbe fogadni kívánt kutyával meg kell ismerkedni lehetőleg több alkalommal a családnak és a velük élő állatoknak. Itt lehet látni mennyire van összhang, hasonló-e a habitus és a szimpátia. Tehát minden esetben ellenőrzötten adunk örökbe. Örökbefogadási szerződéssel, előzetes családlátogatással, majd után követéssel.
  • Minden kutyát veszettség ellen oltva, parazita mentesítve, chipezve, ivartalanítva vagy ivartanítási kötelezettséggel adunk át új tulajdonosának.
  • Az örökbefogadás minimális anyagi feltételét az ebrendész határozhatja meg. A kutyák két hetes próbaidő letelte után kerülnek véglegesen az örökbefogadó tulajdonába. Ez nem csak a kutya, de az örökbefogadó érdekeit is szolgálja.