Állatok Világnapja, 2020

Állatok Világnapja, 2020

Állatok Világnapja az Ürömi Állatotthonban

Mint minden évben, idén is jó célra fordítottuk ezt a számunkra fontos napot, így az elmúlt vasárnapot a menhely felújítására és a védenceink élőhelyének szebbé tételére szántuk. A felhívásunkra rengetegen jelentkeztek, és a sok szorgos kéznek hála az összes kitűzött célunkat elértük! Képes riport az Állatok Világnapja apropóján tartott rendezvényünkről.

Korán reggel elkezdtünk gyülekezni, néhányan már reggel hét órakor megkezdtük ezt a fáradtságos és hosszú napot. Egy meleg kávé mellett eltöltött rövid megbeszélés után belevágtunk a munkába. Önkénteseink és gondozóink a szokásos napi rutinban ellenőrizték kutyáinkat, kicserélték a vizestálakat és nekiláttak a takarításnak. Ha hiszitek ha nem, esetenként mágikus módon felrobban nálunk néhány párna és plüssjáték, úgyhogy a rengeteg vizes tál elmosása és a kennelek forgácsának lecserélése mellett még a vattapamacsokkal és textildarabkákkal is meg kell küzdenünk.

Mindeközben a csapat egy része már készülődik a déli ebédre amit az önkénteseink és a hozzánk látogató Kelen SC női csapata és a Budapesti Közgazdasági Politechnikumtól Andrea és diákjai számára készítettünk. A jó munkához idő kell, a finom és kiadós gulyáshoz pedig rengeteg finom alapanyag, a szakács csapat így fáradhatatlan munkával aprított órákon keresztül.

Ahhoz, hogy a kennelek felújításával kezdeni tudjunk, az összes kutyusunkat kivezényeltük kenneljeikből egy nagy sétára, ebben a Kelen SC csapata volt hatalmas segítségünkre, akik boldogan lekötötték a menhely lakóit amíg mi nekiláttunk a takarításnak, és készülődtünk a festéshez.

Kenneljeink néhol festésre, néhol hegesztésre szorultak, és néhány kutyaházunk is kapott egy kis ráncfelvarrást Véró János jóvoltából, aki minden évben felújítja a kutyaházainkat. A belső hegesztési munkákat Pintér Balázsnak és Ádám Józsefnek köszönhetjük. Amíg önkénteseink ellátták az utóbbi feladatokat, addig Andrea és diákjai lefestették az összes kennelünket.

A menhely viszont nem csak a kennelekből áll, sok szorgos kézre volt szükség az új óvodánk elkészítéséhez, és az egyéb házkörüli teendőhöz. Mivel az óvodánkat elköltöztettük, új kerítésre és kapura volt szükség, amit Tóth Bencének, Szakszon Péternek, Makádi Lacinak és Sitkovics Lászlónak köszönhetünk, akik fáradtságos munkával szabtak, hegesztettek és felállították az új kerítést és kaput.

Mindeközben Pálos Jani, menhelyünk állandó önkéntese nekilátott a kenneleink mögötti udvar takarításának, ahonnan egy fát kellett eltávolítani, illetve az évek során felhalmozott raklapokat és egyéb fa hulladékokat szakszerűen feldarabolni.

Bogár Norbert Dénes jóvoltából egy új 8m3-s konténerünk is lett, amit azonnal munkába is állítottunk.

A hosszú munkát aztán a jól megérdemelt meleg étellel zártuk, mindenkinek jutott a finom babgulyásból.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen sokan jöttek segíteni. A változékony időjárás ellenére is sikerült minden célunkat elérnünk amit kitűztünk erre a napra. Köszönjük minden jótékony léleknek aki eljött, hogy újra szebbé és jobbá tegye védenceink számára menhelyünket!

Köszönjük a Kelen SC női csapatának, a Budapesti Közgazdasági Politechnikum osztályának is és a Petrik Lajos iskolából Gyöngyinek és diákjainak, hogy eljöttek és fáradtságos munkájukkal hozzájárultak ehhez a csodás eredményhez!