Kati

Baár Kati vagyok. 2016. szeptemberében találkoztam először az Ürömi Állatotthon önkénteseivel egy kitelepülés alkalmával. Akkor határoztam el, hogy én is szeretnék valamilyen módon segíteni az otthon lakóinak gazdára találni, illetve részt venni az önkéntesi feladatokban. Azóta járok rendszeresen sétáltatni a menhely kutyusait, legyen az mentett, talált vagy panziós. A velük töltött idő alatt gyakran előfordul, hogy egyik-másik igencsak közel kerül hozzám érzelmileg, és amikor végül gazdára talál, nehéz szívvel, de mégis boldogságban engedjük őket el.
Jelenlegi kedvencem Bobi, aki már régóta lakója az otthonnak. Amikor idekerült, nem sokan vették észre, talán mert alsó fogacskái kissé előreállnak, és ettől úgy tűnik, mintha mérges lenne. Azonban minél több időt töltöttem vele, annál nyilvánvalóbbá vált, milyen rengeteg szeretet lapul kis szívében.
Egy kitelepülés alkalmával, amikor néhány kutyát is kivittünk bemutatni, én később értem a helyszínre. Bobit egy önkéntesünk tartotta pórázon, és amikor a kutya meglátott, olyan örömmel ugrott a nyakamba, mintha mindig is a saját kutyám lett volna.
Többek között ezekért a pillanatokért imádok kijárni hozzájuk, mert akármilyen fáradtnak is érzem magam, amikor kiérek az otthonba, megáll az idő, és elfelejtek minden rosszat. Ha a kutyákkal vagyok, annyi pozitív energiát kapok, amit semmi más nem pótolhat.
Feladataim közé tartozik heti egy alkalommal az esti gyógyszerezés, itatás, etetés, illetve Solymáron, ha szükséges, kijárok chipet olvasni.
Bízom benne, hogy egyre több emberhez jut el a jövőben a felelős állattartás eszméje, és kevesebb állat kerül a menhelyekre.
Ezért segíts te is, hogy segíthessünk!

Screenshot_2017-09-21-18-15-52-1

This entry was posted in Csapat.
2017 Emery